Etter en lang bussreise (13 timer!) var de endelig fram i Järna hvor de skulle bo i den gamle Vidarklinikken. Hele Trøndelagdelegasjonen delte en stor avdeling (Jøssåsen, Rotvoll, Vallersund, Framskolen og Sjiraffen teatergruppen). Etter en god natt søvn var det på søndag generaløvelse for skuespillerne i ‘Trollmannen fra Oz’ . Ellers gikk dagen rolig for seg og kunne alle slappe av etter en lang reise. Dagen ble avsluttet med et liten bål, det var tross alt Sankthansaften.

Skuespillere Trollmannen fra OZ (bilde Sjiraffen Teatergruppen)

Glinda og lygende apene

Gumlerene

 

Mandagen var ankomstdag for de fleste andre festivaldeltakere og alle ble ønsket velkommen met forestillingen ‘Trollmannen av Oz’.

fremføring Trollmannen fra Oz

 

Hver dag i festivaluken startet med en morgensamling med musikk, sang og foredrag og selvfølgelig noen praktiske beskjeder. Deretter var det tid for arbeidsgrupper. Uken var veldig variert med workshops i bl.a. maling, sang&lek, improvisjonsteater, eventyr, spikking, karate, folkedans og hiphop. Det ble mange kulturelle bidrag i løpet av festivalen. Store og små bidrag på scenen fra de forskjellige steder. Det ble teater, sang og dans.

På onsdag var det mulighet å bli med på en tur til Tullgarnslott, med et såpass tett program var det fint å ha en rolig dag i fantastisk sommervær. Som på hvert festival var det denne gangen også en markedsdag hvor det var et rikelig utvalg av produkter som lages i de forskjellige verksteder rundt omkring. Noen prøvde seg på karaoke den dagen. Siste dagen ble festivalen avsluttet med en festkveld.

Live Karaoke

 

Fredagmorgen var det tid til å si 'hadet' til gamle og nye venner og sette seg i bussen i igjen (denne gangen heldigvis med en overnatting i Østersund). Dagen etter kom deltakere tilbake, sliten men fornøyd.

Det var en veldig fin opplevelse å delta i festivalen, å møte gamle kjente og ble kjent med nye venner. De cirka 400 deltakere kom fra antroposofiske steder rundt omkring i Norden og Baltikum og i år var Skottland også representert. Om to år blir et nytt festival her i Norge!

Vi gleder oss!

(bildene fra skuespillerne: Sjiraffen Teatergruppe)