Fra første desember har vi hver morgen, før vi gikk på arbeid, samlet oss rundt adventskransen i salen. Vi reiste gjennom tid og rom mens vi hørte på Jostein Gaarder sin bok 'Julemysteriet'. 

Fortellingen handler om Joakim som finner en magisk julekalender i en bokhandel. I julekalenderen er det gjemt små lapper med tekst. Disse tekstene fører oss fra Norge til Betlehem og fra nåtiden til Jesufødsel. Vi har nesten kommet fram til slutten av historien. Det er kun to luker igjen som skal åpnes. Tid til å se litt tilbake på adventstiden.

 

Julespill

Som vanlig hadde vi mange spilløvelser i adventstiden før vi kunne fremføre Kristi Fødsel- og Hyrdespillet foran publikum. Noen har fått sin gamle rolle. Hva skulle et julespill være uten Bjørn Morten i rollen som Josef? Andre har fått nye roller eller var med for første gang. Også i år ble spillet akkompagnert av et liten orkester.

Det ble to fremføringer i år. Først fikk vi spille for Camphill Rotvoll og noen Steinerskole elever i den flotte Perlemorsalen på Rotvoll. På tredje advent ble det en forestilling i vår egen sal Yggdrasil foran venner og pårørende. Begge forestillinger var en stor suksess.

 

Over 150 julekort

De som ikke var med på julespill øvelser skrev de mange julekort som vi har sendt ut til våre venner rundt omkring i Norge og i resten av verden. Kanskje du har alt funnet den i postkassa? Motivene på årets julekort ble laget av Pauline. 

skriving av julekort

 

Juleavslutning

Onsdag 13. desember hadde vi en vellykket juleavslutning med styret, ansatte, de som dagplass på jøssåsen og pårørende. Her var det noe godt å spise for enhver. Det ble servert både julemat, vegetarmat og koldtbord. Vi takker alle som kom for hyggelig samvær og et spesielt takk til styremedlemmene for den flotte jobben dere gjør for oss.

 

Bittelille julaften

Nå er husene vasket, julekakene bakt og juletrærne hugget. Noen har reist på juleferie til sin familie og mange av oss gleder seg til å feire jul her hjemme på Jøssåsen. Snøen laver ned i skrivende stund så det blir nok en hvit jul i år og.

Julekort med juletre og julenisse

Vi på Jøssåsen ønsker dere alle en riktig god jul!