Bli kjent

Vi vil gjerne bli kjent med deg. Skriv et brev, epost eller ring. Fint om du forteller litt om deg selv. Hvor bor du for tiden? Hvor gammel er du? Går du på skole? Har du en jobb? Hva gjør du i fritiden? Hva ellers har du lyst å fortelle oss? Er det noe som er viktig for oss å vite?

Besøk

Vi inviterer deg på et besøk. Du kan se hvordan Jøssåsen ser ut og hilse på oss. Du får en omvisning og får se på våre verksteder. Vi viser deg husene og det er fint om du spiser et måltid sammen med oss. Ta gjerne med deg noen (for eksempel dine foreldre, søsken, en god venn eller din verge).

Prøvebesøk

Hvis du og vi er positive til besøket og vil bli bedre kjent, tar du kontakt med din kommune. Det er de som må sende en offisiell søknad til oss. Så inviterer vi deg noen dager på prøvebesøk. Under prøvebesøket kan vi bli bedre kjent. Du bor i et av familiehusene og  jobber i forskjellige verksteder. Fritiden din tilbringer du sammen med oss. 

Vil du flytte til Jøssåsen?

Etter prøvebesøket reiser du hjem. Du og vi kan tenke over erfaringene. Hvis du vil flytte til oss og vi tror Jøssåsen er riktig for deg, tilbyr vi deg en plass. Etter at alt papirarbeid er i orden kan du flytte til oss. Kommune, verge og familie kan være behjelpelig med papirarbeidet.

Prøvetid

Etter ditt prøvebesøk har du sikkert forestilt deg hvordan det er å bo på Jøssåsen. Noen gang er det annerledes enn man tror. Derfor avtaler vi en prøvetid på 6 måneder. I den tid kan du og vi finne ut om Jøssåsen er riktig plass for deg. Om alt går bra får du en fast plass etter 6 måneder.