Male kurs

I slutten av januar fikk vi besøk av David Newbatt. David er en kunstner fra Storbritannia og kom for andre gang til Jøssåsen Landsby. David hadde flere malekurs og andre maleaktiviteter med oss i løpet av de fire dager han har vært her.

Om formiddagene ledet han mindre grupper i å male og tegne. Det ble mange forskjellige kunstverk som blomster enger, fjøs og fjell. 

Små bilder

Bildene fra smågruppene

"Sosial maling"

Første kveld ledet David "sosial maling" med alle som bor i landsbyen. Alle hadde en pensel i hånden og vi gikk rundt en stor plate som lå på bordet og malte. Her gikk det fort, ingen tid til å stå stille, ingen tid til å tenke hva eller hvor du skulle male. Farge etter farge ble lagd på for å danne en bakgrunn. 

Når bakgrunnen var ferdig ble plata, eller panelet, plassert på et staffeli. Vi diskuterte hvilken siden som skulle være nede, for så å begynne å male mer strukturert. Alle fikk sjansen til å finne en farge de likte og å kunne male. Om det var en form eller en bare en stripe eller en struktur, alt var greit.

Noen maler første figurer

Fellesbildet blir til

Kunstverket blir til

Etterhvert oppsto det et kuhodet eller var det en hest? Vi måte sove litt over det. 

Andre kvelden ble det helt definitivt en hest og langsomt ble det til et indianerbilde.

Indianerbildet

Felles bilde fra "sosial malings" kveldene

Inspirasjon

Ettermiddagene brukte David, med hjelp av noen medarbeidere, for å bygge en stor fjøsvegg av gammel treverk fra gammelgården, Lånkstuggu. Her ble det mulighet for alle i landsbyen til å male våre egne symboler på panelene. Etter David hadde fått masse ideer og inspirasjon fra landsbyen malte han panelene i midten. Det ble et utrolig flott kunstverk som skal etterhvert få sin plass ute et sted. Forhåpentlig blir det en inspirasjon til å jobbe videre med våre tanker om en ny gårdsbyggning.

David med fjøsbildet

Låveveggen males

Velkommen tilbake

Vi takker David for en inspirerende uke og ønsker han velkommen tilbake. 

Det bor en kunstner i hver og en av oss, selv om vi kanskje ikke har oppdaget det selv!