Fjøs åpning

Idag, mandag 11.11. var vi fra Jøssåsen så heldige til å være invitert til den offisielle åpningen av det nye fjøset på Vallersund gård. 

Vi dro tidlig fra Jøssåsen for å rekke åpningen kl. 12 på Vallersund. Da vi ankom ble vi møtt av blide Vallersund beboer som så frem til å endelig kunne ta i bruk bygget helt offisielt 

Mange hadde møtt

Jøssåsen kom med hele 17 personer men også mange fra nabolaget, byggefolk og andre involverte møtte opp. Til og med en barnehagegruppe fra Vallersunds barnehage kom, de fremførte noen sanger i det nye fjøset.

Luftbilde mot øst

Luftbilde mot øst                                                                  Foto: Johannes Stöhr

Snorklipping

Tidligere medarbeider og bonde på Vallersund gård, Gerrit Overweg, fikk æren til å klippe snora som et symbol for åpningen. Han nevnte også at det er, så og si samtidig som åpningen, et sjeldent astrologisk fenomen, at planeten Merkur passerer foran solen, noe Overweg tolker som et godt tegn for fremtiden.

Kaker og taler

I "fórsentralen" fikk vi servert kake og kaffe. Her ble det også taler og takkeord fra både Landbruksrådgiving, byggefolk, kommunen og ikke minst fra Vallersund og bonden Stefan Bouwmeester selv. Bouwmeester omtaler denne dagen, 11.11., blant annet som den store "skjebnedagen" hvis man ser historisk på den.

LuftbildeLuftbilde mot sør-vest                                                                Foto: Johannes Stöhr

Etter den offisielle delen ble det lek og morro på tunet, med hestesko kasting, gjerdestolpe-spyd kasting, trillebord kjøring og mye mere. Det ble selvfølgelig også tid til en omvisning og mange gode samtaler.

Takk for oss

Vi takker for en flott dag og gratulere med dagen til hele Vallersund og Vallersund gård

Hipp hipp hurra